Selection of Applicants


Scenario:

If the CPS selects more than 30% of a school’s applicants for verification, the school’s policy is to verify only 30% of the applicants, in accord with 34 CFR 668.54(a)(2)(i).

Question 1:

If the CPS selects 22% of the applicants for verification, does the school have to choose additional students so that 30% of all applicants will be verified?

Answer:  

No. If the CPS selects less than 30%, the school only has to verify those selected, though it can choose to verify additional applicants. 

